Ik ben Marij van der Ham,  geboren op 26 juli 1961 in Eindhoven, opgegroeid in een creatief gezin. Zowel vader als moeder waren altijd bezig met het maken van bijzonder creaties.

Na een docenten-opleiding (Frans en Nederlands) aan het Moller-instituut te Tilburg (nu Fontys hogeschool), vond ik een baan in het bedrijfsleven.  Na negen jaar in Eindhoven te hebben gewerkt en in Breda te hebben gewoond, was de tijd aangebroken om werk dichter bij huis te zoeken. In 1993 werd dochter Sandrine geboren en in 1995 zoon Sebastiaan.
Ik koos voor thuiswerk en daarmee kreeg ik meer tijd voor mijn hobbies:  handwerken en groendecoraties maken.

Een jaar na de geboorte van Sebastiaan kwam ik voor het eerst in aanraking met zelf drogende klei. Wat begon als een grap, groeide uit tot een eigen bedrijf.  Nu maak ik droomwerelden, draken, heksen, en nog veel meer .
Ik ga vaak uit van een piepschuim basis, omdat dat licht van gewicht is. Maar ook boomstronken en stenen spreken tot mijn verbeelding en zetten aan tot het maken van sprookjesachtige taferelen. Alles wordt met de hand gekleid. Ieder kunstwerk is uniek. Er zijn geen beperkingen zijn aan afmetingen of ondergrond. Zo worden er voor Kerst, droomwerelden gemaakt op basis van kerstballen en –pieken, soms wel van meer dan 55cm lang. Door middel van een eigen verftechniek ontstaan Anton Piek-achtige creaties. De meest gehoorde reactie op mijn werk is dan ook: “Oh, het lijkt de Efteling wel”.

Is er een droomwens voor een bijzonder kleur of afmeting? Na overleg is veel mogelijk. Droomwerelden kunnen in opdracht gemaakt worden, waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met uw wens.
Op deze website www.droomwerelden.nl  is een overzicht te zien van de vele werken die ik heb gemaakt èn van de kunstzinnige creaties van mijn cursisten, die onder mijn bezielende leiding vaak een eigen stijl laten zien maar waarbij je toch duidelijk de inspiratie van mij herkent.

Wilt u zelf uw eigen droomwereld creeëren? Dat kan. De workshops, (kinder-)cursussen, personeelsfeesten, kinderfeestjes  geef ik in mijn  atelier in Terheijden, maar kunnen ook op locatie worden gegeven.
Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /mnt/web220/a3/25/58457325/htdocs/joomla/modules/mod_bm_cool_menu/helper.php on line 91